הרהור בדברי תורה במקווה

בס"ד.
שלום.
האם מותר להשיב תשובת "כן" בהנדת הראש בלבד למי שעבר בשוגג ושאל שאלה הלכתית בבית המרחץ (לא מדובר בהפרשה מאיסורא אלא כגון האם צריך לטול ידיים לפני שיוצא מחדר בית המרחץ ואני משיב לו כן בהנהון הראש בלבד או שיש לומר לו "מרחץ פה" ואז ייצא בלי לדעת את הדין וילך לו.

תשובה:

שלום רב

נראה שהנהון זה הוא בגדר הרהור בדברי תורה (לשואל ולמשיב כאחד), כך שאם מדובר במקום שמותר בהרהור, כמו בית שחלקם לבושים וחלקם ערומים (מלתחה) ואין שם הבל רב וליכלוך, מותר, ואם לא, אסור. על חילוקי המקומות במקווה ראה בהרחבה במשנה ברורה בסי' פד.