תביעה בבית משפט כנגד שולח הודעות ספאם

שלום!
במייל נשלחים הרבה פעמים הודעות 'ספאם' אלו הודעות פרסומת שנשלחות למייל האישי שלי, וזה מנוגד לחוק. כמו"כ על פי חוק אני יכול לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות ולהרוויח כמה פרוטות טובות… האם מותר על פי הלכה ללכת לבית משפט על דבר כזה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות מותר רק במקרה שהנתבע מסרב להגיע לבית דין. אם הנתבע אכן יסרב, לא יהיה איסור גזל בכסף שיתקבל באמצעות בית משפט.

עיין בתשובה כאן שהצענו עצה מסוימת כדי שיתאפשר לתבוע בבית משפט.