חיובי ריביות בחשבונות שלא היו רשומים על שם השוכר

ראובן שכר דירה משמעון והתחייב לשלם חשבונות חשמל ומים וכו' אבל בפועל לא קיבל חשבונות על שמו, ושאל את המשכיר כמה פעמים לברר לו על איזה שם הוא מקבל חשבונות, אך הלה לא שמע לבקשותיו, (ואף אמר לו שם שלא הי' קיים בכלל), לבסוף קיבל חשבון גדול וריבית, השאלה הוא על מי לשלם הריבית, השוכר או המשכיר? [ומהיכן דנתני?]

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

המשכיר חייב לשלם את הריביות.

הייתי מציע לפנות לחברת החשמל ולתאגיד המים ולהסביר שהשוכר והמשכיר לא ידעו על שם מי רשום החשבון ולבקש להוריד את הריביות.

מקורות:

התחייבות של השוכר היא על מה שקשור איתו בלבד. במקרה זה שהשוכר אינו אשם כלל על כך שהחשבונות לא שולמו בזמן, החלק של הריבית לא קשור לשוכר והמשכיר חייב לשלם אותם כדי שלא יהיה ניתוק.

ככלל יש בעיה של איסור ריבית אם השוכר משלם את הריביות כאשר החשבון אינו רשום על שמו. יש פתרונות, אבל ראוי להעביר את כל החשבונות על שם השוכר.