חשמלאי שעשה עבודה לחנות תמורת מוצרים

האם מותר לי לעשות עבודה כחשמלאי בחנות רהיטים על מנת לקבל זוג מיטות בשכרי ומדובר ששני הדברים שכר העבודה והמידות שווים בערך בשווים, האם נחשב לריבית או לא, ואודה לכבוד הרב אם יטעימיני בטעם הפסק
שבת שלום ותודה עצומה מראש.

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאתם יכולים לסכם על תשלום כזה. לאחר שקבעתם את צורת התשלום בצורה כזו, נכון שזה נעשה בגלל שזה פחות או יותר מתאים למחיר שאתה דרשת. אבל למעשה כך קבעתם. ולאחר שנעשתה העבודה זה מה שהוא חייב לך. ולא התשלום הרגיל. ראה ברמ"א (חו"מ סי' שלב סעי' ד'): בעל הבית ששכר פועל ואמר לו ליתן לו חפץ בשכרו, יכול ליתן לו אח"כ דמיו, הואיל ולא משך החפץ לא קנאו". כלומר, הדיון הוא האם הוא יכול לתת לו במקום חפץ – תשלום. אבל אם הוא רוצה לתת את החפץ עליו סיכמו ודאי שהוא יכול לתת לו.