השימוש באבקת חלב נוכרי

האם מותר לאכול מוצר כשר המכיל בתוכו אבקת חלב נוכרי לשם הנאה?
והאם מותר לשתות שייק בריאות כשר עם אבקת חלב נוכרי לילב בן 3 ולאשה בהריון לשם חיזוק הגוף??

תשובה:

שלום רב

אין לצרוך מוצרים אלו בשום אופן, גם אלו שהתירו לצורך חיזוק נשים הרות וילדים לא התירו זאת בזמנינו שחלב ישראל מצוי לרוב.

מקורות:

חז״ל גזרו שאסור לשתות חלב שחלב אותו גוי ויהודי לא היה בשעת החליבה גם אם ברדיוס של 100 ק״מ אין בעל חיים לא כשר, ראה חכמת אדם כלל סז סעיף א’. הגאון ר׳ משה פיינשטין זצ״ל חידש שבארה״ב שיש חוק שמי שנתפס מערב חלב מבעל חיים לא כשר עם כשר נקנס בקנס גבוה אפשר להשתמש בחלב שנקנה מגוי. ראה אגרות משה יו”ד חלק א’ סימן מ”ז ומ”ח. היתר זה היה רק לתרופות או נשים הרות או כל דבר לצורך רפואי. היתר זה לא התקבל כהיתר גורף. וודאי שבממתקים אין היתר לאכול כאשר יש בהם מרכיבי חלב נכרי. גם בתשובתו הוא כותב שההיתר הוא לא לבני תורה. ורק מי שחייב להשתמש בויטמינים תרופות או מזון חלבי כמו אינשור מותר להשתמש. ועי’ בחזו”א יו”ד סי’ מ”א שמשמע שהתיר בכה”ג מטעם אחר אך עי’ בשו”ת חלקת יעקב ח”ב סי’ ל”ז ומ”ח מה שכתב על דבריהם.