הסדר תשלומים לערב

נתתי ערבות בשביל אחד ולא כתבתי שאני ערב קבלן רק סתם ערב, והלוה אין לא לשלם את החוב, האם אני מחייב לשלם את החוב, ואם אני מחייב עד כמה אני יכול להרחיב את התשלומים.
ישר כחכם

תשובה:

שלום רב,

האחרונים חולקים אם ערב משתעבד בלי לשון שליחות או בלי שיודע מי המלווה דעת המהרשד"ם הובא בש"ך סי'  קכט ו שכל שלא אמר לשון ציווי למלוה אינו ערב וכן דעת הקצה"ח ס"ק א ודעת הנתיבות והתומים שם שמתחייב הערב בכך.

אמנם בזמנינו המנהג לחתום ערב לפני ההלוואה  ולהתחייב בזה אפילו כדין ערב קבלן וכבר כתב האמרי יושר א קמ"ד שהולכים בזה אחר מנהג המדינה.

לגבי פריסת תשלומים אין חילוק בין הלווה לערב והוא משועבד לתנאי הפרעון של הלווה.