לקרוא בתורה בלי טעמי המקרא

ב"ה
שלום רב
כאשר אין בעל קורא בבית הכנסת, ואין שום יהודי שיודע איך לקרוא בתורה עם טעמי המקרא: האם מותר יהיה לקרוא בלי הטעמים? כמובן שיהיה מישהו שיתקן אם יטעו הקוראים.
תבורכו

תשובה:

שלום רב,

אם יש מישהו שיתקן אותו בודאי שיקרא בלי טעמים. ראה שו"ע סי' קמב סעי' ב'. ובמשנה ברורה הביא מחלוקת האם לקרוא בתורה בלי בכרה במקרה שאין מי שיתקן אותו ויש חשש רציני שאם אינו יודע לקרוא עם טעמים הוא גם לא יקרא במדוייק. אבל כאמור, במקרה שהוא קורא במדוייק ודאי שקוראים בלי טעמים עם ברכה כרגיל.