יחס שבין עובדים למעסיק שנתקל בקשיים

יש לי עסק שבו העובדים מקבלים משכורתם באחוזים. שילמתי רבות על העובדים והם מחויבים לזמן מסויים. בעבר הייתי נוהגת להציע אופציה של חסכון השכר כדי לחסוך לעובדים כסף. ולאחרונה עשיתי זאת לעובדת שאהבתי. לצערי העסק בשל התנהגות העובדים הגיע לקשיים חמורים, ולא הצלחתי לעמוד בתשלום לעובדת שחסכתי לה. ברגע שהבנתי שיש בעיה שאין לה פתרון מהיר יצאתי לעבוד, ביקשתי אין ספור מחילות, ולאורך כל התקופה ספגתי התנהגות בלתי סלחנית, אמירות קשות מאוד, ועובדים אחרים פתאום קמו עליי בין אם בהצדקה ובין אם במרמה, על ניצול המצב, הכפישו את שמי בקהילה ובתחום ועשו אותי חולה וכך ניסיון להסביר את המצב לא הועיל.
א. האם יש עליי דין? מה קורה במידה ומעסיק לא מצליח לשלם מטעמי חוסר יכולת.
ב. האם זה ה בסדר לגבות כך כספים?
ג. האם העובדה שביקשתי מחילה , ועשיתי כל מאמץ לשלם ושילמתי מכפר על החטא?
ד. האם דברים שהבטחתי שכל זמן דגם עובד שלי יקבל ממני באהבה ולא כי אני חייבת יכולה להוריד? אחרי חוסר החמלה שנחשפתי אליה לא מעוניינת לתת דבר מעבר למה שנדרש.

תשובה:

שלום רב,

קשה לקרוא את זה, ואני בטוח שאם אותם עובדים שיהיו חשופים באמת לתחושות הקשות שלך, הם בודאי היו מתנהגים אחרת.

  1. במדה שהמעסיק אינו מצליח לשלם, יש מושג של "מסדרים לבעל חוב" אבל בודאי שצריכים לדעת את הפרטים המלאים האם יש כאן התחייבות אישית או של העסק.
  2. לא. זה ממש לא הוגן לעשות כך למעסיק שדאג להעסיק ולשלם משך תקופה. ברגע של חולשה להתנפל בצורה גסה כל כך. אם יש טענות ניתן לפנות לבית הדין בצורה מכובדת, ומכבדת את התובע והנתבע גם יחד.
  3. אינך צריכה כל כך להתנצל אם שילמת להם את חובך, בזה תמה הפרשה.
  4. שאלה זו לא הבנתי, אשמח אם תבהירי את השאלה.