איך מחליפים שם?

האם הטקס לשינוי השם ( הבנתי שעושים זאת בקריאת התורה) האם הוא מעכב או שברגע שאדם החליט לשנות את שמו וכך אמר לאחרים זה מה שקובע וזהו שמו מעתה?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני צריכים לדעת שהעיקר זה העובדה שאנשים קוראים בשם החדש. כך אתה מציג את עצמך וכך קוראים לך. אבל בשו"ת ציץ אליעזר ראיתי שהביא שיש גם ענין להחליף או להוסיף שם (שזה גם בעצם החלפה מסויימת) בעליה לתורה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לפי העניין שיש בציץ אליעזר מספיק לעשות מי שבירך בשם החדש ?או שיש גם צורך ממש לעשות טקס "השם הקודם היה **** ומעכשיו יקרא***"??