לחם משנה בשבת

בסד
שלום רב
כמה חלות עדיף לקנות לכבוד שבת קודש ?
בכל סעודה לוקחים 2 חלות. האם בכל סעודה יש לבצוע את 2 החלות או שאפשר חלה אחת ,ואת השנייה להשאיר לסעודה הבאה ? כלומר לרכוש סה"כ 4 חלות לכל השבת .
תודה.
שבת שלום.

תשובה:

שלום רב

אין צורך לבצוע את שתי החלות ודי בכך שהברכה נאמרת על שתיהן, וממילא די בארבע חלות או לחמניות ליום השבת.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רעד, ושם ברמ"א שבלילה יש לבצוע את התחתונה וביום את העליונה, וזה על פי קבלה. אמנם מנהג הגר"א היה לבצוע את שתי החלות ויסודו במהרש"ל ובשל"ה, אך כאמור העיקר להלכה כדברי השו"ע לבצוע חלה אחת וכן נהג החזון איש והוא המנהג הרווח.