הלבנת פנים

שלום כבוד הרב
אני צריך שתעזור לי במשהו
אני יודע שהלבנת פנים היא אסורה והבנתי מי שמלבין על פני חברו כאילו שופך דמים ואין לו חלק לעולם הבא על פי מה שאני יודע
עכשיו אני נתקלתי קצת בבעיה עד מלפני כמה שבועות נזכרתי במעשה שעשיתי שקשור שהלבנתי פנים למישהו והמקרה הזה היה והתרחש בתקופת החטיבה אז אני גרמתי לו אפילו לבכות אבל זה לא היה כזה מול אנשים משום מה זה היה אני ועוד 2 חברים עשינו לו את זה ואני פעם לא הייתי מודע למעשים שלי ואני פשעתי מבלי מודע ולא היה לי מושג שעשיתי מעין סוג של השפלה מבלי מודעות למושג "הלבנת פנים" אבל זה קרה מלפני שנים ובטח בנאדם שפגעתי בו לא זוכר את המקרה הזה וגם באתי אליו והתנצלתי ואמר לי שמבחינתו לא עשיתי לו כלום ותמיד היינו מפוייסים וזה מטריד אותי כי הוא לא זוכר את המקרה הזה ואמר לי משהו אחר אז אני מעוניין לדעת אם זה בסדר שהוא לא יזכור את המקרה שסיפרתי לך? ואם עשיתי את הדבר הנכון
שהתנצלתי? והאם עכשיו זה יפגע לי בעתיד שלי ואם יש תשובה לזה?
מודה לכם מראש וסליחה על כל המכתב הארוך :)

תשובה:

שלום רב,

אכן ניכר שעשית תשובה שלמה, ביקשת את סליחתו והוא סלח לך ולא משנה אם הוא אמר את זה בנוסח שהוא סולח על מה שהיה או שאינו זוכר ואם היה זה בסדר גמור. מבחינתו לאחר שהתנצלת ובקשת את סליחתו, הוא סולח. ובעזרת ה' תזכה רק לחיי עולם הבא בבוא העת!