לימוד הלכה כל יום / חינוך ילדים למצוות / לימוד תנ"ך

לכבוד הרבנים שליט"א שלום וברכה.

ראשית יישר כח על התשבות והמאמרים, מחזק ומחכים.
אני אדם עובד וקובע עיתים לתורה ב"ה (לרוב לבד) דף יומי, משנה, הלכה ופ"ש ומידי פעם מוסיף ומשנה משהו. ברצוני לשאול ולברר מספר נק׳ בלימוד.
א. איך אפשר לקנות בקיאות בהלכה לפחות כללית?
ב. האם אפשר ללמוד מושגים בתורת הנסתר/ ללמוד ספרים למשל דעת ותבונה רק כדי לנסות ולהכיר?
ג. מה כדאי ללמוד בבית עם ילד בן שלוש?
ד. מה הדרך המומלצת ללימוד תנ"ך (מפרשים וכו׳)?
בברכת יגדיל תורה ויאדיר.

תשובה:

שלום וברכה

א. זו אכן נקודה מאוד חשובה! כדי לקיים את המצוות בדקדוק ומתוך הבנה, חובה לקבוע זמן ביום ללימוד הלכה בצורה יחסית קלילה. בענין זה קשה לתת הנחיות ברורות וזה תלוי באפשרויות שלך, לימוד משנה ברורה בחברותא חצי שעה ביום הוא דבר נפלא, אבל אם זה כבד מידי לידיעותיך והכנתך, יש ספרים קלילים יותר כמו ארחות שבת, שמירת שבת כהלכתה וכדומה.

ב. אפשר לנסות, דעת תבונות של הרמח"ל אינו קבלה ממש אף שהוא מבוסס על כך, אבל אם כבר, הייתי ממליץ לך יותר על ספר דרך ה' של הרמח"ל שהוא מובן יותר פשטני יותר ויסודי יותר.ץ

ג. אין הרבה מה ללמוד איתו, יש לדבר איתו דברי אמונה לחנכו לברכות, לומר איתו פסוק או שנים, תורה ציוה לנו משה וכו', ואפשר לתת לו לטעום מעט מהאותיות הקדושות.

ד. זה מאוד ענין של טעם, לימוד פרשת שבוע עם רש"י ומעט רמב"ן זה דבר נפלא, ואם כוונתך לדברי הנביאים, המלבי"ם פותח לנו עולם ענק בלימוד הנ"ך, מבחינת הבנה השקפה והרבה מאוד רוחב, כדאי לנסות.

בהצלחה רבה ושיהיה הרבה נחת ושמחה!