האם אפשר להמציא חופשת מחלה על היעדרות בגין חופשה

שלום אנחנו משפחה בת 5 נפשות, אני ואשתי יוצאים לנופש 4 ימים, מרגוע לנפש ולגוף, רציתי לשאול אם מותר להוציא מהרופא ימי מחלה על הימים האלו כדי לא להפסיד את השכר עבודה בעבודה של אשתי באותם ימים? האם זה גזל מהמעסיק? כי זה סוג של מנוחה מכל העבודות ועומס המטלות.

תשובה:

שלום רב,

אכן חופשה זה דבר חשוב מאד. ולצורך כך נקבע שיש לתת לעובד שבועיים בשנה – חופשה בתשלום, כלומר, לא יותר מכך. לכן אם תמציאו על ימים אלו חופשת מחלה זה גזל גמור מהמעסיק.

חופשה נעימה!