זכויות יוצרים בדיסקים

שלו' כבוד הרב:
לגבי העתקת דיסקים של מוזיקה לצורך אישי הוא מחלו' בין הפוסקים. רציתי לדעת את שמות האוסרים ואת שמות המתירים (אם אפשר עם מקורות) ןמה דעת רוב הפוסקים?
בברכה

תשובה:

שלום רב,

בדיסקים של מוזיקה כשהשימוש הוא אישי אין החוק אוסר זאת (לא כולם יודעים את זה )  ושמעתי בשם הגר"ם שפרן שליט"א שאם החוק מתיר זאת אז מותר גם על פי דין, אמנם הגרי"ש אלישיב זצוק"ל לא היקל בזה.