החזר כספי ממוכר שהבטיח לספק מוצר תוך חודש..עברו 6 חודשים ואין מוצר

שלום כבוד הרב ..אני הזמנתי מאדם שמוכר מוצרי יודאיקה תיבה לבית הכנסת נתתי לו מידות ותצלום של תיבה שאני רוצה כמותה..והסברתי לא שאמא שלי תורמת את הכסף לתיה לעילוי נשמת אבא שלי ואח שלי..הוא בקש מחצית הסכום מקדמה שלמתי לו 6000 שקל כשנותרו עוד 7000 לתשלום והוא הבטיח שתוך חודש התיבה תהיה מוכנה .אני חשבתי שהמפעל שלו..והתברר שהוא רק מוכר ואין לו מפעל ..כשאמר לי שהתיבה מוכנה לפני צבע הלכתי לראות ומתברר שהתיבה שהייתה היא לא שייכת לי לא במידות ולבצורה שום דבר…הוא הבטיח שהוא יעשה 10 תיבות עד שאני אהיה מבסוט..קבענו יום אחר אצל הנגר הם שרטטו תוכנית חדשה לפי התצלום שהבתי לו בהתחלה וקבענו שאחרי חודש וחצי לערך זה יהיה מוכן…אחרי חודש וחצי אני מתקשר והוא אומר..שזה יהי ה מוכן בעוד חודשיים..אחאי חודשיים הוא אמר שהנגר ברח..שלח אותי לנגריה אחרת לדבר עם הנגר.והנגר אומר לי שהתמונה שאני מראה לו זו לא ההזמנה שהוא אמר לו לעשות ..בקיצור הוא רוצה למכור לי מוצר שהוא רוצה ולא מוצר שאני הזמנתי..עכשיו הכסף אצלו והוא לא רוצה להחזיר את הכסף.ואנחנו לא רוצים ממנו תיבה שאנחנו לא רוצים .ובטח לא מאדם שקרן כמהו .אנחנו רוצים דבר טהור וקדוש מלכתחילה ..גם לבית הכנסת וגם לעילוי נשמת אבא שלי ואחי ז"ל..מה הדין לגבי החזר הכספי שאנו מבקשים? תודה לכבוד הרב…

תשובה:

שלום רב,

לפי התיאור שלכם אין ספק שמגיע לכם את מלא כספיכם כיון שיש פה הפרה ברורה מצדו של ההסכם ביניכם.