האם עלי להשתתף בהוצאות שיפוץ המקלט

שלו' כבוד הרב:
קניתי כעת דירה ואני עומד לקראת בנית יח"ד על הגג, לפני כמה שנים (כשעדיין הדירה לא היתה שלי) השכן הסמוך אלי בנה יח"ד מעל שטחו, ובכדי לקבל אישור בנייה הוצרך לשלם עבור שיפוץ המקלט 17,000 ש"ח (דבר שהעירייה מחייבת למי שמעוניין לבנות תוספת דיור על הגג) כעת כשאני בא לבנות השכן מחייב אותי בחצי מן ההוצאות, האם יכול לחייב אותי בכך?
יישר כח

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב להשתתף בהוצאות שלו שהרי שאתה בונה אתה ודאי רוצה שהמקלט יהיה משופץ.