גניזה במכתב שכתוב בו שלום

בס"ד.
שלום,
האם צריך לגנוז מכתבים שכתוב בהם את המילה שלום או שבת שהכוונה כמובן לשם ה' ולא שם של אדם בעלמא?
תודה

תשובה:

שלום רב

המילה שלום היא שמו של הקב"ה, ולכן רבים נזהרים שלא לכותבה בשלימות במכתב, אלא שלו' וכדומה, כמבואר ברמ"א יו"ד סי' רעו סעי' יג. אולם בש"ך שם כתב שרוב העולם לא נזהרים בזה, וראה שם בנקודות הכסף שהביא בזה מחלוקת בין הראשונים. בפתחי תשובה שם ס"ק כח חילק בין שאילת שלום שענינה שהקב"ה שהוא בעל השלום יברך את החבר וכו' שבזה יש להזהר לבין משמעויות אחרות של המילה הזו, כגון לומר שיש שלום בעולם או לפנות לחבר ששמו שלום, שבזה אין קדושה. באגרות משה או"ח ד מ כתב שאם מצרפים ברכות נוספות אין חשש ואם כותבים שלום לבד יש להזהר וכוונת הדברים היא אחת וכנ"ל.

לגבי שבת לא הבנתי את כוונתך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לענ"ד , במילה שבת עצמה אפילו שמתכוון לשבת קודש ולא ישירות לה' יתברך יש בזה קדושה משום שזאת עיקר הקדושה במילה, אם יפנה לאדם כזה ששמו שבת אז באמת חולין גמור הוא.
    מה דעתכם?