מי חילק את התנ"ך לפרקים ופסוקים?

חלוקה לפרקים ולפסוקים בתנ"ך? מי חילקם כך?

תשובה:

שלום רב,

לגבי חלוקת הפוסקים זה ברור יותר שהוא קדום, הגמרא מביאה בנדרים לז,ב על הפסוק בנחמיה "וַיִּקְרְאוּ בַסֵּפֶר בְּתוֹרַת הָאֱלֹהִים מְפֹרָשׁ וְשׂוֹם שֶׂכֶל וַיָּבִינוּ בַּמִּקְרָא". שהכוונה "שום שכל", אלו הפסוקים, "ויבינו במקרא" אלו הטעמים.

לגבי החלוקה לפרקים ברור שהוא נעשה הרבה שנים אחר כך. ראה באתר דעת (לחץ כאן) שם הביאו מאמר ארוך ומקיף על החלוקה לפרקים