הבדלה של ספרדים לאשכנזי

בסד
שלום רב
האם יש להדליק את נר ההבדלה לפני אמירת "הינה קל ישועתי .."? או ממש בסמוך לברכת מאורי האש ?
הכוונה שלי היא האם נר ההבדלה אמור לדלוק מהרגע שמתחילים לומר את הפסוקים או לאחר ברכת בשמים מדליקים ?
והאם אשה אשכנזיה יכולה להבדיל בעמידה ולומר קודם הינה קל ישועתי ואז ראשון לציון הינה הינם ?
יש בזה בעיה ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

מדליקים את הנר לפני הבדלה כדי שלא יהיה הפסק מיותר בין הברכות, אולם אין בכך חיוב. העיקר שבשעה שמברכים מאורי האש יהיה דולק.

אין טעם שאדם אשכנזי מתפלל ומברך בנוסח ספרדי, אבל אין איסור באמירת פסוקים אלו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    מה הכוונה אין טעם ? אשכנזיה שמברכת כמו ספרדיה או ספרדיה שמברכת כמו אשכנזיה , לא יוצאת ידיי חובת הברכה ?
    אי אפשר לקיים בשלימות את המצוה ולצאת ידיי חובה כשאשכנזי מברך בנוסח עדות המזרח ?