האכלת הציפורים בשבת שירה

בסד
שלום רב
לפי מה שידוע לי השבת קודש הבאה היא שבת שירה.
מה היא שבת שירה ומדוע קוראים לה שבת שירה ? והאם יש תוספות בתפילות במהלך השבת ? בכניסת השבת ?

תשובה:

שלום רב

אין שום הלכה מיוחדת לשבת שירה, פשוט קוראים בתורה את שירת הים. יש שנהגו לתת אוכל לציפורים בשבת שירה, זכר לנס שהציפורים אכלו את שיירי המן במדבר, אולם כיון שיש איסור להאכיל בשבת בעלי חיים של הפקר משום איסור טירחה, נהגו לעשות זאת ביום שישי לפני שבת, והניח איזו פרוסת לחם בחוץ.

מקורות:

ראה שו”ע או”ח סי’ שכד סעי’ יא. במגן אברהם שם ס”ק ז עורר שמחמת דין זה יש להמנע ממנהג נתינת הלחם לפני הציפורים בשבת שירה, אולם בס’ דעת תורה למהרש”ם כתב שהואיל ושם הוא מנהג של מצוה לא נחשב הדבר לטירחה שלא לצורך ומותר.