נסיעה בשבת עם נהג גוי

שלום כבוד הרב שאלה
אדם נוסע לחו"ל. האם בשבת האם מותר לעלות לאוטובוס שנהגו גוי והיהודי לא משלם עבור הנסיעה

תשובה:

שלום רב.

אסור ליסוע באוטובוס בשבת אף אם נהגו הוא גוי.

מקורות:

כשהנסיעה מאורגנת לקבוצת יהודים אסור כיון שהנכרי עושה את המלאכה לצורך הישראל ואסור ליהנות מכך כמבואר בשולחן ערוך סי’ רע”ו סעיף א’. אף אם היתה הנסיעה לצורך רוב נכרים שלענין נר כתב השולחן ערוך שכשמדליקו לצורך נכרים מותר ליהנות ממנו, אך לענין נסיעה באוטובוס אסור בכל מקרה משום זלזול בכבוד השבת ועובדין דחול, וכך כתבו גדולי הפוסקים לענין נסיעה ברכבת המונהגת על ידי גוי בחו”ל בשבת, עי’ בספר דברי שאול לבעל השואל ומשיב סימן ג’ ושו”ת חלקת יעקב חלק ג’ סי’ קל”ז.