חלב נכרי ואבקת חלב נכרי

בס"ד
שלום,
לפי הבנתי אסור לאכול מוצרי חלב נכרי כולל אבקת חלב נכרי, וזאת כשהמוצר נוצר בחו"ל, ומאשרים רק לילדים קטנים בשעת הדוחק.
אז רציתי לדעת האם מותר לאכול מוצרי חלב נכרי כשהמוצר בעצם יוצר מישראל?
כמו לדוגמא "שוקולד השחר" ועוד שוקולדים מוכרים בארץ.

תודה מראש,
תבורכו מפי עליון.

תשובה:

שלום רב

מקום הייצור לגמרי לא רלוונטי, אם מדובר בחלב של גוי הדין זהה. ואין מקום להתיר את זה. אגב שוקולד למריחה יש לרוב בהכשרים מצוינים ואין צורך להגיע לשאלה זו.

בהצלחה