איסור חזרה בשבת

לכבוד הרבנים שלום רב. ברצוני לשאול האם מותר לקחת חתיכות עוף, בשר, תפוחי אדמה וכו' שנשארו לי מסעודת שבת הראשונה ולהכניס אותם לתוך סיר החמין או סיר אחר הנמצא ע"ג הפלאטה ולאכול אותם למחרת בבוקר. האם אין בזה הטמנה?.

תשובה:

שלום רב

הפעולה הזו אינה נחשבת הטמנה כיון שאתה מצרף אוכל לאוכל, הטמנה זה להניח את הכלי בו נמצא האוכל בתוך דבר הצובר חום, או אפילו אוכל שאינו זקוק לכלי כדי לשומרו, שאתה מניח אתו בכלי העוטף אותו היטב כי לשמור את חומו. כאן יש בעיה אחרת, של איסור חזרה. אסור להחזיר מאכל לאש בשבת אלא אם כן היתה דעתך לכך מתחילה, ולא הנחת את המאכל מהיד , כלומר אתה מחזיק סיר ביד ומוציא ממנו מאכל ולא מניח את הסיר עד חזרתו לאש. ראה שו"ע סי' רנג סעיף ב.