תביעת היורשים להכיר בזיכוי שהתחייב אביהם

חיתנתי את בתי באולם ובעל האולם היתנה את מתן האולם אך ורק אם אתחייב לו על 500 מנות , אני מנגד אמרתי שאין לי רק 350 מוזמנים ואין לי צורך ב 500 מנות ץ בעל האולם אמר אתה תשלם לי על 500 מנות , ואני אתן לך זיכוי ל 150 מנות שתוכל לממש אותם בארוע אחר שתעשה באולם , או אם רצונך לקחת 150 מנות לארוע בבית גם תוכל , לסיכום אני שילמתי על 500 מנות וקיבלתי זכוי על 150 מנות , בסוף החתונה ביקשתי שיארזו לי 30 מנות לשבת חתן והמלצרים הכינו והעמיסו לי ברכב את המנות אלא שהם הניחו את הדגים מעל הבשר וכשהגעתי לבית כל הרוטב של הדגים נישפך על הבשר , ולא יכולתי להשתמש במנות , פניתי לראש המלצרים לאחר השבת והוא אמר כשתממש את יתרת המנות שנותרו 120 אז אני אשלים לך עוד 30 מנות , עברו השנים ובעל האולם הלך לעולמו והאולם נירכש ע"י אדם אחר , פניתי לאולם והם אמרו שזה לא שיך להם שעלי לפנות ליורשי בעל האולם הקודם , שאלתי היא , האם אוכל לחייב אותם על ה30 מנות שהלכו לאיבוד בעיכבות רשלנותם של המלצרים שלא ארזו את הדגים באופן שלא ישפך , שאלה שניה האם אני יכול לחייב את היורשים לשלם לי את ה150 מנות ששילמתי והיום אנני יכול לקבל מהם תמורה.

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני, אכן החוב הוא של הבעלים הקודמים שהלכו לעולמם. ואתה יכול לתבוע את היורשים (אם הם הותירו ירושה). אולם בפועל יקשה עליך לגבות מהיורשים. משום שאין לך כל רישום או תיעוד חתום ע"י הבעלים כדי שתוכל לתבוע. כדי לתבוע מיורשים צריך בירור מעמיק יותר.

נשלח למענה