פדיון הבן לאחר הפלה

כבוד הרב, כלתי ילדה בן בשעה טובה, לפני שנה וחצי נאלצה לבצע הפלה בשבוע 7+ היות והעובר היה ללא דופק מלכתחילה.
האם יש לעשות פדיון בן לתינוק שנולד.

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שעובר עד ארבעים יום אינו כלום והבא אחריו נחשב בכור לכל דבר. וכיון שהחישוב של הרופאים הוא מתאריך ווסת אחרון, מדובר בעצם בעובר בן 5 שבועות שזה ממש על גבול הארבעים יום, וכיון שאת אומרת שמבחינה התפתחותית הוא היה פחות מגילו ואפילו דופק לא היה, יש לעשות פדיון הבן בברכה.

מזל טוב ורוב נחת!