מילת ממזר בשבת

ברית מילה שחלה בשבת בזמנה לתינוק שנולד מחוץ לנישואין? במידה ואין אפשרות שהמוהל ישבות אצלם

תשובה:

שלום רב

גם ילד שנולד מחוץ לנישואין מלים אותו בשבת [ביום השמיני] ואפילו ממזר [שנולד לאשת איש מאדם אחר וכדומה], כמבואר בבדק הבית בסי' רס"ו בשם הר"ש ובש"ך שם ס"ק י"ז. את שאלתך לגבי המוהל לא הבנתי, אם לא מוצאים מוהל במקומם ילכו לשבות במקום אחר, מדינת ישראל משופעת בבתי מלון וכדומה, אין כל היתר להפסיד את מצות המילה בזמנה בגלל הטורח או הוצאת ממון כזו או אחרת. ואגב נדיר שאין מוהל, המוהלים מתורגלים בזה ובאים לכל מקום, צריך רק לחפש את המוהל הפנוי שיסכים לבוא.

אגב, בקובץ צפונות טו (שנה ד ג) עמוד לב, ראיתי תשובת החתם סופר, וממנה עולה שבקהילה שממנה הפנו את השאלה שנדונה שם, היתה תקנה שלא למול תינוק שנולד לאישה פנויה בבית הכנסת, הן כדי להרתיע (ע"י הבושה), והן כדי שתהיה אמירה ברורה שהילד הזה אינו ודאי מאותו אדם עליה היא מצהירה שהוא ממנו (נפק"מ ליבום, ראה שו"ע אבה"ע סי' קנו).

בהצלחה רבה ומזל טוב!