לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הצהרה שאינה נכונה

שלום, אני לא עובד רק לפעמים בעסק המשפחתי שצריכים עזרה דחוף, אני לומד תורה לבד וקובע עיתים לתורה ההורים שלי תומכים בי משכורת כל חודש, אני כבד שמיעה ואני מקבל מסל תקשורת 400 שקל הם מעודדים למי שעובד מקבל 400 ומי שלא עובד מקבל 350 ושלחתי להם תלושים שאני עובד ואני מקבל 400 ואני לא עובד קבוע רק שצריכים ממני עזרה רציתי לדעת אם זה לא גזל שאני מקבל 50 שקל יותר?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה התנאים שלהם. אם אינם עומד בתנאים שלהם צריך גם מאד להזהר מאיסור שקר. אני מבין שאתה במצוקה. אבל אני לא מאמין שהקב"ה שדורש מאיתנו להשתדל עבור פרנסתנו מתכוון שתצהיר הצהרות שקר…