מנהלת בית ספר הבטיחה שכר גבוה ממה שהעירייה משלמת

שלום וברכה.
מנהלת בית ספר פנתה למורה בבקשה לתגבר תלמידים במקצוע מסוים והשכר ישולם דרך גוף חיצוני (עירייה). נאמר למורה שישנו סכום כסף שצריך לנצל עד סוף שנת המס כאשר התעריף לשעת תיגבור הינו 65 ש"ח. המורה עשתה את החישוב של סכום הכסף לחלק לתעריף לשעה וכך קיבלה את מספר השעות שהיא צריכה ללמד.
בתלוש המשכורת התברר שהשכר לשעה נמוך משמעותית מהשכר שנקבה המנהלת ועמד בפועל על 50 ש"ח לשעה ולכן התברר שעל המורה להוסיף שעות עבודה נוספות כדי להגיע לסכום הכסף שקיבלה.
יצויין שלמנהלת יש סמכות לשנות את מקצוע התגבור לפי ראות עיניה אך לא ידוע דבר על סמכותה לקבוע את התעריף השעתי.
האם המורה צריכה להשלים את השעות או שמא כיוון שקיבלה את העבודה על דעת שכר של 65 ש"ח לשעה אין זאת אחריותה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מסתבר שהמורה אינה חייבת להשלים את השעות.

מקורות:

השאלה היא האם אחריות השכר היא על בית הספר או על העירייה. במקרה שהאחריות היא על בית הספר מגיע למורה 65 ש"ח לשעה ושעות אלו היא לימדה בפועל ואין זה מאחריותה לבדוק את ההתחשבנות שבין בית הספר עם העירייה. במקרה שהאחריות היא על העירייה, המשכורת נקבעת לפי מה שהעירייה קובעת ולא לפי מה שהמנהלת אמרה. עיין שו"ע חו"מ סי' שלב סעיף א.

מסתבר שאף שהמנהלת אמרה שהשכר ישולם דרך העירייה, אין זה אומר שהמורה סומכת על העירייה, אלא האחריות מוטלת על בית הספר שהיא המעסיקה הקבועה של המורה.