השתתפות בהוצאות שוטפות בדירת שותפים בתקופת היעדרות

שלום כבוד הרב.
אני שוכר דירה יחד עם שלושת חבריי.
רציתי לשאול האם יש מחוייבות לשלם עבור ההוצאות השוטפות כגון מים חשמל וכו' בזמן שנעדרתי מהדירה שלושה שבועות?

כמו כן, האם סתם היעדרות שווה להיעדרות מכוח זימון למילואים?

ובנוסף חבר אחר בדירה לא מתקלח בדירה אלא במקווה האם גם לכך יש השפעה על פני התשובה בכללותה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינך חייב לשלם על מים, כיון שחסכת הוצאה זו בהיעדרותך. אבל על חשמל לתאורה אתה חייב לשלם, כיון שלא חסכת כלום, שהרי 'נר לאחד נר למאה'. אין הבדל בסיבת ההיעדרות.
כמו כן, החבר שמתקלח רק במקווה חייב לשלם על מה שהוא צורך בפועל בלבד. קשה לחשב שיעור מדויק ויש להתפשר.

במידה והמשכיר דורש סכום גלובלי עבור מים וחשמל מבלי לחשב את הצריכה בפועל, כולכם חייבים לשלם בשווה.