העדפה בנתינת עבודה בהפרש ניכר

ברצוני לבצע עבודה בבית והבאתי יהודי שדרש על העבודה 3000 שח . כמו כן הבאתי ערבי שדרש 1500 שח. אני מעדיף לתת ליהודי להתפנס. אולם הפער ביניהם מציק לי. היהודי טוען שאינו יכול להתחרות עם הערבי. מה עלי לעשות?

תשובה:

שבוע טוב,

באופן עקרוני אכן ראוי להעדיף לפרנס יהודי. ראה בשו"ת מנחת יצחק (ח"ג סי' קכט) שם דן באופן שיש פער לטובת הגוי עד כמה הוא מחויב לרכוש מיהודי. אבל נראה לי שבכל מקרה בפער כה ניכר, ניתן לומר שגם אתה יהודי וראוי לפרנס גם את עצמך…

בהצלחה