מה עושים שקשה ללמוד תורה?

שלום כבוד הרב,

איפה המקור שחובה ללמוד תורה? ואם נורא קשה לי, מה עושים? אני כאילו קורא וזה לא נכנס, ואני גם לא אחד שאוהב ספרים בכללי
יותר קל לי לשמוע הרצאות, זה שכר מועט?

תשובה:

שלום רב

המקור לחיוב לימוד תורה הוא מהכתוב "ושננתם לבניך" – שיהיו דברי תורה מחודדים בפיך. ומהכתוב "והגית בו יומם ולילה", המחייב ללמוד ביום ובלילה.

חשוב מאוד למצוא משהו שמתחברים אליו, אחרת זה קשה מאוד… יש אנשים שמתחברים להלכה ויש לדברי אגדה, יש לגמרות ויש למדרשים, יש לרב זה ויש לרב אחר, ראשית תמצא למה אתה יכול להתחבר. מעבר לכך, תעשה לך קביעות חוק בל יעבור של לימוד 20 דק' הלכה ביום, כיון שבלי זה אי אפשר להיות יהודי טוב.. מי שלא לומד הלכה ודאי יכשל.

בהצלחה רבה מאוד, והעיקר לזכור שלפי גודל הקושי והצער כך יגדל השכר בעזרת ה' והאהבה שהקב"ה אוהב את בניו – עבדיו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש ארגון שמחלק נגנים עם שיעורי גמרא, שמעתי על כמה שהיה להם קשה ללמוד אבל בשמיעה זה עבד מצוין
    להתפלל המון ולכוון ב"ותערב.."