מהו שכר לימוד תורה?

שלום כבוד הרב,
מהו השכר של לימוד תורה? למשל : אורחות צדיקים, חומש,
השכר של כל לימוד תורה הוא שווה? או שהשכר של לימוד גמרא למשל יותר גדול? תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

השכר הצפון ללומדי תורה "עין לא ראתה אלוקים זולתך", וכבר אמרו חכמים שיפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה! קל וחומר שכר לימוד תורה שנאמר עליו "תלמוד תורה כנגד כולם". באופן כללי אין ספק שלפי גודל העמל כך גודלו של השכר, ואין לדמות שכר על לימוד עיוני מעמיק ומאמץ ללימוד קליל יותר, אבל הכל יהלומים ומרגליות, אשרי הזוכה!