ליל הניטל

האם היום 6 בינואר שזה יום חגם של הנצרים יש לו איזה מקור ביהדות או שזה משהו שהם בדו כך שאלו אותי מחו"ל ולא יודע מה לענות , תודה

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את כוונתך. אתה מחפש מקור לחג נוצרי ביהדות?? החג הזה הוא בעצם חג המולד בהתאמה לשינוי שנעשה בלוח הגרגוריאני. כלומר, אם אותו האיש נולד ב25 לדצמבר, אזי לאחר הוספת הימים במאה ה15 כדי להתאים את הלוח הנוצרי לשנות הלבנה וההתאמה שנעשתה לכך בהמשך בתוספת יום אחד כל מאה שנה, הגענו לתאריך הזה. משום כך, בשנת 2100 למנינם נתקדם בעוד יום אחד. על כל פנים זהו חג נוצרי ויש מקהילות החסידים בעיקר שנהגו שלא ללמוד בלילה זה בחלקו הראשון של הלילה מחמת הטומאה השורה באותו הזמן. לילה זה נקרא בפי החסידים "ניטל".