ייחוד כשאשתו בעיר

שלום רב
גבר שנמצא בביתו עם התינוקות שלו, ושתי אחיות אשתו בביתו, ואשתו בעיר האם יש איסור יחוד

תשובה:

שלום רב

אף שהתירו ייחוד לאשה כשבעלה עיר לא נאמר דין זה להיפך, כאשר האשה בעיר [ראה שו"ת אגרות משה ח"ד סי' סה אות כא], באשה קיים רק היתר של "אשתו משמרתו", כלומר שכאשר אשתו בבית אין איסור.

לא ציינתם בני כמה הילדים, אבל אם יש ילדה בת 5 שנים שכבר מבינה ענין, היא נחשבת כשומר להציל מאיסור ייחוד, פחות מכך זו בעיה. יש להשאיר את הדלת פתוחה, וגם זה יעזור רק אם יש מישהו שעשוי להגיע [אפשר לבקש משכנה להכנס מפעם לפעם].

ראה עוד כאן פירוט רב בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    כך שמעתי מיהודי שאמר לי "שתי אחיות בוגרות צרות זו לזו" . האם מותר להן להיות עם בעל אחותם בביתו מהסיבה הנ"ל?
    תודה וכט"ס