הפרשת חלה מבצק שחולק לילדי הגן

שלום רב לרבנים שליט"א
ביום שישי זה שיבוא עלינו לטובה. הגננת מכינה עיסה החייבת בהפרשת חלה. ומביאה לכל ילד חלק מהעיסה שייעשה צורה לבצק שלו. ואח"כ אופים את זה בגן ומחלקים לכל ילד את הצורה שלו לקחת לבית. האם כיוון שהחלוקה היא אחרי האפייה יש להפריש בברכה כדעת מרן השו"ע דלא כסמ"ג שכתב שאין להפריש בכלל ודינה כעיסה שעשויה ליחלק. או כיוון שכבר מעצם עשיית הצורה של כל ילד בבצק זה נחשב שעשויה לחלק בעודה עיסה או בגדר מקפידין שאין צירוף ואז פטורה מחלה או לכל הפחות יפריש ובלי ברכה?
אשמח לתשובה מהירה.
תשובה:

שלום רב

נראה לי ברור שזה נקרא לחלקה בצק, שהרי כל ילד מקבל חתיכת בצק מסוימת והיא תשאר שלו, אלא שהגננת מטעמי נוחות אופה הכל יחד, אבל החלוקה כבר נעשתה, ממילא יש להפריש ללא ברכה, כפי שנראה בפתחי תשובה סי' שכו ס"ק ב.

בהצלחה רבה