לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

העברת גופת הנפטר שביקש שלא להיקבר בקומות

בס"ד

שלום רב,
נשאלתי שאלה ע"י אלמנה שהתאלמנה לפני מס' ימים ,כאשר בדבריה צער רב כיון שקברו את בעלה בקיר ולא בקרקע כמו שרצה,
והיא שואלת האם ניתן להעבירו למקום הארץ כדי שתוכל להגיע ולהשתטח על קברו??
והאם יש עוד דברים שאפר להאיר לנו בדבר..

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה קשה ביותר.

עצם הסוגיה של קבורה שלא בקרקע, ראה כאן שכתבנו בהרחבה בנידון. אולם כידוע שיש שמתירים לקבור בקיר ולא בקרקע.

היום מאחר שישנה מצוקת קבורה בכמה  מקומות, ובפרט בירושלים, לא ניתן לקבור בהר המנוחות בחלקות שהם בקרקע, לכן האנשים שבכל זאת רוצים קבורה בקרקע, מבקשים להקבר בבתי קבורות אחרים, או אולי בהר הזתים או מחוץ לירושלים. ובכל אופן, ציינת שהאלמנה בצער רק כיון שקברו אותו וכו' כמו שרצה. כלומר, הוא ביקש להקבר דווקא בקרקע. ואם כך לכאורה זה נותן פתח להעביר אותו למקום קבורה אחר בהתאם לבקשתו. אולם מאחר שהשאלה הזו, מורכבת, הייתי רוצה שתהיה ברור יותר האם אכן הוא ציווה וביקש להקבר דווקא בקרקע, ואז אעביר את השאלה לגדולים ממני.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זאת הייתה בקשת האלמנה ולא של הנפטר
    אך לא קיבלו זאת אך היא מתעקשת בכל תוקף
    השבתי לה שאיני פוסק ולא מוסמך להשיב על שאלה כזו

    האם תוכלו לעזור לנו?