מה עדיף, לסייע בלימוד בתלמידים מתקשים, או לדרבן לימוד תורה אצל אחרים

אני עוסק בזמן הפנוי שלי בב' דברים א. לימוד פרטי עם תלמידים הצריכים עזר מיוחד וב"ה אני רואה בזה הצלחה ב. משמש כגבאי לעסוק בעניני קביעת עתים לתורה (תעמולה/ חברותות וכדומה) בקהילתנו,
למעשה אני רואה שהזמן אינו מספיק לעשות שניהם והשאלה איזה עדיף מחבירו דהיינו איזה לעזוב ואיזה להחזיק?

תשובה:

שלום רב,

אכן שאלה קשה. מצד אחד הפעילות המבורכת שאתה עושה לגרום לקביעת עתים לתורה אצל אחרים, זו מצווה חשובה ביותר, בהרבה מקומות אנו מוצאים ש"תלמוד תורה דרבים" חשוב הרבה יותר מתלמוד תורה דיחיד. אולם לעניות דעתי עדיין כדאי לסייע וללמד ילדים הזקוקים לכך. מעבר לחשיבות הרבה שיש לסייע בלימוד תורה לתלמידים המתקשים בכך, בכך אתה גם זוכה לקיים את הלימוד התורה שלך. אדם מחויב ללמד ולדאוג לתלמוד תורה דרבים. אבל כמובן הוא עוד יותר מחוייב ללימוד התורה של עצמו. ועם בלימוד עם הלתמידים אתה זוכה גם לקיים את לימוד התורה שלך, וגם לזכות ולסייע לתלמידים מתקשים, זה עדיף.