חלב נוכרי בזמנינו

כבוד הרב
קיבלתי על עצמי לא לאכול חלב נוכרי . אף פעם לא ביררתי למה אסור לאכול מאכל שיש לו מרכיבים של חלב נוכרי .
האם האיסור מדאוריתא ?

תשובה:

שלום רב,

א. האיסור הוא מדרבנן. מקור האיסור בחלב נכרי נמצא במשנה במסכת עבודה זרה (לה,ב): “ואלו דברים של עובדי כוכבים אסורין ואין איסורן איסור הנאה: חלב שחלבו עובד כוכבים ואין ישראל רואהו”. כלומר חז”ל גזרו על חלב עכו”ם שלא יערב עם חלב בהמה טמאה. וכך נפסק בשו”ע (יו”ד סי’ קטו סעי’ א’).

ב. לגבי איסור חלב נכרי היום, ואבקת חלב נכרי ראה כאן.

תמשיך לעלות ולהתעלות! בהצלחה!