חימום מים ע״י דוד חשמלי בשבת

שלום רב,
אנחנו זוג דתי לאומי ורכשנו דירה מקבלן בבניין בן 15 קומות. מכיוון שזהו בניין גבוה אין אפשרות לשים דוד שמש ובמקום זה יש חימום מים ע״י גז. דבר זה יוצר בעיה בשבתות וחגים שכן אי אפשר להשתמש במים שחוממו ע״י גז.
חשבנו על אפשרות להוסיף באופן עצמאי דוד חשמל ורצינו לדעת באיזה אופן ניתן להשתמש בו בשבתות ובחגים.
נשמח לתשובה

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב

למעשה אין כל דרך להשתמש בדוד חשמלי בשבת ואף לא בדוד שמש, כיון שמיד כאשר אתה מוציא ממנו מים חמים בשבת נכנסים לתוכו מים אחרים והם מתבשלים. כדי להשתמש בדוד כל שהוא ולא משנה איזה, יש לסגור לפני שבת את כניסת המים הקרים, וגם אז ניתן להשתמש רק במעט מים חמים – שלא יגיעו לחום שהיד סולדת בו – ארבעים מעלות. הנושא של רחיצה בשבת יש בו כמה דינים נוספים מעבר לבעייה של הבישול, תוכלו לראות בענין כמה תשובות כאן. על שימשו בדוד שמש או בוילר בשבת תוכלו לראות כאן.

בהצלחה רבה ויישוב טוב!