לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מותר לענות אמן באמצע הבדלה

כב' הרבנים שיחי'
השאלה, האם אפשר למי שהוא מבדיל והוא באמצע הבדלה, ושומע ברכות בורא מיני בשמים, או בורא מאורי האש, או השומעים כדי לצאת בהבדלה, האם מותר להם לענות אמן אחרי הברכות הנ"ל, ?
בכבוד רב
חיים.

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את שאלתך. בהבדלה לאחר שאומרים כמה פסוקים "הנה אל ישועתי אבטח וכו" מברכים בורא פרי הגפן, כולם עונים אמן. אח"כ מברכים בורא מיני בשמים וכולם עונים אמן. לאחר מכן מברכים בורא מאורי האש וכולם עונים אמן. ולאחר מכן אומרים ברוך המבדיל בין קודש לחול וכו', ובסופו אומרים אמן ובכך מסתיימת ההבדלה.

אם שאלתך האם ניתן לומר אמן על ברכה של בשמים או האש באמצע שהוא עצמו אוחז בברת הבדלה (המבדיל בין קודש לחול). התשובה היא: לא, באמצע ברכה אסור לענות אמן. אולם אם הוא נמצא באמצע הפסוקים (הנה אל ישועתי וכו') אז ודאי ניתן לומר אמן כשהוא שומע מישהו אחר מברך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונת השאלה, האם נחשב אירת אמן, כמו הפסק, לא על ברכת עצמו, למשל, האיש המבדיל, שותק ומחכה עד שכל העומדים שם, מברכים, הברכות, על הבשמים, או על האש, והוא המבדיל שומע הברכות מהמברכים, ואם עונה אחר ברכתם אמן, הוה ליה נחשב להפסק, ?

    ברוב תודה

    חיים.