סחיטה בשבת

בס"ד.
שלום.
רציתי לסכם בבקשה לוודא הבנה,
סחיטת בגד מלוכלך בשבת ממים – איסור מכבס מהתורה.
סחיטת בגד משאר משקין- אין איסור ליבון אולם יש איסור דרבנן של דש ואם צריך למשקין עובר על איסור תורה.
סחיטת נייר – יש איסור דש מדרבנן בלבד , אם צריך למשקין יהיה אסור מדרבנן ואם לא צריך יהיה מותר לחלוטין?
תודה.

תשובה:

שלום רב

הכל נכון למעט הפיסקה האחרונה, שהיא תלויה בנושא של פסיק רישא דלא ניחא ליה במלאכה דרבנן, וכבר שוחחנו בענין היום… יש בענין הרבה תשובות כאן באתר.