השחלת שרוכי נעליים בשבת

בס"ד.
שלום.
1. מדוע צריך שיהיה בנעל טבעת ברזל כדי שיהיה ניתן להשחיל ללא טורח שרוך בנעל ישנה בשבת מה החשש פה ואיזה יש שמצריכים טבעת ברזל בחורי הנעלים? משנ"ב סימן שיז סקט"ז, חזו"ע שבת ח"ה עמוד ע"ח.
תודה מראש.
ערן.
נ.ב
שלחתי כמה שאלות בנוגע אדם לחבירו ולא קיבלתי תשובות. מדוע?

תשובה:

שלום רב

לא ראיתי במשנה ברורה איזכור לנושא של טבעת ברזל, אבל בס"ק כ שם הזכיר שמותר רק אם השחלתם היא ללא טורח, ואכן מסתבר מאוד שבלי טבעת ברזל יש טורח רב להשחיל.

בנוגע לשאלתך שבוע שעבר על נפילת אפיים, שאלתי את אחד מגדולי המקובלים, והשיב לי שאכן בשער הכוונות נפילת אפיים מובא שהאר"י הזהיר את תלמידו רח"ו שלא ליפול על תוך היד אלא הזרוע מפני הסכנה [אף שלא חששו לזוהר הק' כמנהג בני ספרד היום], ולא פירש טעמו, ורגילים לפרש, שהואיל ואצבעות הידים הם דינים, שלכן מנשקים אותם בזמנים מסוימים להמתיק את הדינים וכו', סכנה היא ליפול על האצבעות.

הדיין שעוסק בדיני ממונות כנראה עמוס בשאלות ועונה לאט יותר כרגע.

הצטרף לדיון

תגובה 1