כתב על חתיכת קלף מילים בלי כוונה – גניזה?

בס"ד

שלום לרבני בית הוראה,

שאלה: מי שלומד סת"ם וכתב כמה מילים או אותיות בחתיכת קלף קטנה בלי שום כוונה להיות קודש מה שכתב, ורק כיון לעשות יפה וכדי לשפר את מומחיותו. ילמדנו רבינו:

א. האם הקלף הזה צריך גניזה? נראה שלא כיון שלא כתב שום דבר שבקדושה ובלי שום כוונה למצוה, הצד הספק מה שמסתפק הוא בשביל שכתב לפי הלכה ותיבות ומילים, ואולי בשביל זה יש צורך להניח לגניזה. מה הנכון?
ב. וה"ה לכניסה לבית הכיסא עם חתיכה זו על כיס?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

בודאי יש חובה לגנוז קלף זה אם נכתבו בו דברי קדושה, הרי לא מדובר שנכתבו מילים ללא הבנה מה משמעותם, מדובר באדם שכותב פסוקים כדי להתרגל בכתיבה. וכמו כן אסור להכנס לשירותים עם חתיכת קלף זו. אגב גם בכתיבה אשורית של אותיות סתם ללא משמעות, אין אמנם חיוב גניזה אבל אסור לזורקם בבזיון, כן הורה הגרי"ש אלישיב.