נגיעת גוי בכוס יין על ידי כלי

שלום וברכה
האם גוי פוסל את היין הנמצא בכוסו של יהודי כאשר הוא עושה לחיים והיינו שנוגע בכוסו של יהודי על ידי כוסו ולא על ידי אצבעותיו
אשמח לקבל תשובה ומקורה בצידה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין הבדל בין נגיעה ביד או על ידי כלי, ובכל אופן שנגיעתו גורמת תזוזה קלה לכוסו של היהודי היין נאסר לכל הדעות. נגיעה ללא נענוע [כגון שהכוס על השולחן והוא נוגע קלות, למנהג בני אשכנז אינה אוסרת, ולמנהג בני ספרד היא אוסרת בשתיה אך לא בהנאה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קכד סעי' יא ובש"ך שם, ובן איש חי פרשת בלק.