לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה עושים עם הפרשת חלה?

שלום כבוד הרב
ברצוני לשאול מה עושים עם הבצק שהפרישו איתו חלה האם חייבים לשרוף וכיצד? או יש גם אפשרות אחרת
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב

המהודר ביותר הוא לשרוף את החלה, אבל כיון שהיא בגדר מאכלות אסורות ממש, שכן חלה מותרת רק לכהנים ורק זה רק כשהיא טהורה ובזמנינו היא תמיד בחזקת טמאה, לא נוכל לשרוף אותה בתנור או בכלים כשרים, אלא בתוך קופסת שימורים ריקה וכדומה. אם יש בכך קושי ניתן גם להשליכה לאשפה כשהיא עטופה היטב, או לאבדה בכל דרך שהיא.

מקורות:

המקור לכך שלכתחילה יש לשרוף את החלה, הוא ברמב”ם פ”ה הל’ ט ובשו”ע סי’ שכב סעי’ ד, שהואיל והחלה בזמן הזה אסורה באכילה כיון שאינה נשמרת בטהרה, יש לשורפה. ולמדו זאת מסוגית הגמרא בתמורה לג ע”ב, שם מבואר שתרומה טמאה היא מהקדשים הנשרפים ונאמר שם הנשרפים לא יקברו, כלומר שיש צורך דוקא לשרוף, כדי שלא יבואו לאוכלה.

אולם, בתוס’ שם כתבו, כיון שהטעם הוא שלא יבוא לאוכלו, כל דרך בה יוכל לאבדה מן העולם היא מותרת וראויה, ומביאים שכן דעת רש”י בפסחים, וכן הכריע החזון איש מעשרות  סי’ ז ס”ק יג, שאדם שקשה לו לשרוף את החלה יאבדה מהעולם בדרך אחרת. וראה דרך אמונה ח”ג עמ’ 754 שלדעה זו מותר להשליכה לאשפה כשהיא עטופה היטב.