חימום מים בשבת עבור חולה שאין בו סכנה

אני סובלת ממיגרנות ואימא שלי הכינה לי תה בשבת… היא חיממה מים במכשיר… זה נחשב לפיקוח נפש או שזה חילול ?

תשובה:

שלום רב

מיגרנה אינה פיקוח נפש ואסור לשתות את המים האלו בשבת. פיקוח נפש פירושו סכנת חיים!

מיגרנה היא בהחלט חולי, המוגדר בהלכה כ"חולה שאין בו סכנה" ומותר לומר לגוי לחמם עבור חולה כזה מים בשבת.

כדאי תמיד שיהיה מיחם של שבת בבית, מאוד נחמד לשתות תה חם בשבת גם כשלא חולים…

רפואה שלמה!