שמירה בשבת עם פלאפון כבוי בנוסף לקשר

שלום כבוד הרב,

אני בצבא ויש לי שמירות בשבת. השאלה שלי היא כזאת, מותר לי להיות עם פלאפון כבוי בכיס למקרה חירום? אגב, אני נמצא שם עם מכשיר קשר אבל לכל מקרה שלא יהיה חס ושלום…תודה רבה ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר את הנהלים, אבל אם יש לך מכשיר קשר תקין ומבחינת הוראות הצבא זה מספק בלי סיבה לחשש, אני לא רואה סיבה לקחת גם טלפון, אבל אם הנחיות הצבא שיש עדיפות להביא גם טלפון ומשום שמצוי תקלות בקשר וכדומה, ואתה נמצא במקום שיש צורך בשמירה, תפעל לפי הוראות המומחים.

בהצלחה רבה, ותשמור על עצמך….