נשיאת כפיים ומנהג העם לשים ידיהם על ראש הקהל

בנשיאת כפיים יש מנהג של אנשים מסויימים לשים את ידיהם עם טליתם על הקהל. האם המנהג מנהג טעות, שהרי עסוקים הקהל לקבל את ברכת הכהנים כדבעי, ועוד שנאמר בו "אני אברכם" ולא אחר?
או האם יש יסוד לדבר זה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

יש נוהגים שהאבות מכסים את ילדיהם בטליתם [על אנשים אחרים לא שמעתי] וכך נהג בעל התניא כמובא בסדר היום, כנראה המקור למנהג זה הוא המובא במשנה ברורה סי' קכח ס"ק צב ובכף החיים שם ס"ק קמב, שיש נוהגים לכסות פניהם בטלית כדי שלא יביטו בידי הכהנים וכדי שלא תופר כוונתם, וכנראה לילדים לא היה טלית.. אינני יודע טעם אחר.