הדייר מהקומה האחרונה מכר את הגג למישהו אחר

אני בעל דירה בקומה אחרונה והגג מעלי שלי שקניתי מהחברה וכך רשום בחברה משכנת
מכרתי את הגג לאדם אחר
השאלה שלי מה הדין שלנו האם יש לנו דין שותפים בדירה אחת כיון שהרישום עדיין שלי וזה דירה אחת ולו יש רק מישכון ואין לו אפשרות למכור את הגג או שכיון שלכל אחד יש את חלקו זה נקרא שותפים שחלקו

בקיצור שתי שותפים בדירה אחת מחולקת לא חוקית – טאבו משותף שלכל אחד יש חלקו המיוחד האם הם נקראים שותפים בגלל שהדירה אחת ברשומות או לא כיון שלכל אחד מוגדר חלקו

הנפק"מ הוא מה דינו של השטח מעל הגג שיבנה האם הוא של הדירה שאנו שותפים ואז נתחלק בו כל אחד כחלקו או השטח שייך לבעל הגג
יצוין כי בעל הגג בד"ת שניהל עם השכנים הצליח להוציא מהם את השטח שמעל גג שלכאורה הוא רכוש משותף

תשובה:

שלום רב,

תלוי מה היו בדיוק הזכויות שקנית מהחברה (יזם או קבלן) ומה החברה השאירה לעצמה בזכויות הבניה  העתידיות ביחס לכל השכנים . וכן מה מכרת לאותו אדם (מה רשום בחוזה שלך אתו)

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם שתים שותפים בדירה, כגון דירה מחולקת שכל אחד יש חלקו אבל ברישומים היא דירה אחת,
    האם הם נקראים שותפים להלכה, וכל מה שנוסף לדירה -לאחר שקנו וחלקו אותה – שייך לשתיהם

    או שלאחר החלוקה אין להם דין שותפים כלל

  2. היחס ביניהם כמו שכנים בבית משותף ויש להם דין שותפים על חלקה של הדירה ברכוש המשותף לכל השכנים, וזה במקרה שקנו ביחד ורשמו על שם שניהם. אמנם אם בעל הדירה מכר חלק מדירתו לאחר תלוי מה היה החוזה ביניהם שאפשר שהשאיר המוכר לעצמו את זכויות הדירה ברכוש המשותף לכל השכנים.