זהירות מאתרי אינטרנט של נוכלים!

כבוד הרב שלום וברכה,
חבר חילוני שאל אותי שאלה שלא היה לי מענה עליה – בספר שמואל ב' פרק יז פס' כט נאמר על דוד המלך ואנשיו: "וּדְבַשׁ וְחֶמְאָה וְצֹאן וּשְׁפוֹת בָּקָר הִגִּישׁוּ לְדָוִד וְלָעָם אֲשֶׁר אִתּוֹ לֶאֱכוֹל; כִּי אָמְרוּ, הָעָם רָעֵב וְעָיֵף וְצָמֵא בַּמִּדְבָּר". מה שמראה לכאורה כי בתקופת דוד נהגו לאכול בשר וחלב בארוחה אחת (בדומה לאברהם אבינו והמלאכים). כיצד ניתן ליישב את הפסוק?
אודה לתשובתך, איתי

תשובה:

שלום רב

צר לי לאכזב אותך.. החבר שלך לא בקי בתנ"ך אלא שגם הוא ביקר באתר מסויים שעשה לו למטרה לסלף כל דבר כדי לצוד אנשים תמימים שלא בקיאים ולהחדיר בהם מהרעל שלו…

ראה שם בכל מפרשי המקרא שהמילה "שפות בקר" פירושה גבינה העשויה מחלב של בקר, כך שכל סעודת חיילי דוד היתה על טהרת החלב…

אתה לא הראשון שבא עם הידיעה המסעירה הזו לצערי. אותם אנשים שכתבו שאלה זו, ברור לי שראו את דברי המפרשים שם, אבל היתה להם מטרה…

שנזכה לגאולה ויקויים בנו ומלאה הארץ דעה את ה'!

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. לכבוד הרב
    התירוץ לא מסתבר. משום שמשמע שחוץ משפות בקר אכלו גם צאן.
    בכל מקרה לא הבנתי מה הקושיה. מדאורייתא אין איסור לאכול בשר בחלב ביחד. האיסור הוא לאכול בשר וחלב שבושלו ביחד.

  2. ראה שם במפרשים שהוכיחו זאת על פי דקדוק הלשונות. אינני יודע מה לא מסתבר ואינני הכרעתי להסתברותה של התורה… מה שברור שהמפרשים נגעו בנקודה והדברים דוברו ואותם אתרים הולכים במגמה מאוד ברורה וזו רק דוגמא קטנה…

  3. אני ממש נפעם מהבורות של אנשי האתר הנ"ל גם אם לא היו דברי רבותינו הקדושים לפרש כן פשוט וברור מהפסוק בלי שום פירוש כך:
    הייתה סעודה בה הגישו חמאה דבש צאן שפות בקר וכו' זה מה שהגישו מה כל אחד אכל בפועל זה עניין אחר
    הייתי בהרבה מאוד סעודות במשפחה בחג שבועות בה סבא שלי הקפיד מאוד לאכול בשר ויין ואילו הנכדים אכלו גבינות וכד' וכל אחד אכל על מפה אחרת
    אפרש היה לכתוב על זה שהגישו חמאה ודבש וחלב וגבינות ובשר בקר ועל האש וכו'
    מה הקשר בין ההגשה לאכילה
    כמובן כל זה בשביל להראות הבנת הנקרא אבל מה שפירשו רבותינו אמת ויציב.

  4. מי שמעיין שם יודע היכן הוא מעיין… אתר שכל ענינו להוכיח שדבר חכמים אינם אמת חלילה, שומר נפשו ירחק ממנו.

  5. אמת, אבל זה לגמרי לא משנה כיון שהמפרשים מסבירים שלא היה שם בכלל בשר… כמו כן, העיקר כאן הוא לדעת את האויב, הדוגמא הספציפית הזו היא משנית לחלוטין.

  6. כדאי גם להוסיף שהפסוק מתאר מה שדרי מדבר הגישו לאנשי דוד, ומי שמבין הריאליה של חיי מדבר יבין שבלתי אפשרי שנוודים ישחטו המוני פרים להגיש לשונות שלהם — נוודים הם רועי צאן ומתפרנסים וחיים מחלב וחמאה, ונדיר ששוחטים את הבהמות; לשחוט מספר גדול של פרים בכלל, ובפרט רק כדי להגיש ״שפה״ או לשון לא יעלה על הדעת.